Tretja zmaga Astec Triglava

go_volley_20121028_1616475800Kranj, 10. novembra. Varovanci Mateja Mačka so tretjič v novi sezoni veselili zmage, tokrat prvič na domačem parketu, saj so v tekmi 6. kroga lige Radenska Classic premagali UKO Kropo s 3:0 (18, 21, 16). V tokratnem obračunu gorenjskih tekmecev Kranjčani gostom niti za hip niso dali upanja na uspeh, saj so imeli pobudo v vseh treh nizih. Kroparji so se sicer trudili loviti domače, a vsakič, ko so se uspeli približati, so domači z zanesljivo igro v napadu in dobrimi obrambami onemogočali akcije sicer borbenih gostov. Kranjčani bodo v naslednjem krogu, ki bo hkrati zadnji prve polovica tega dela tekmovanja, igrali v ŠD Tabor proti Mariboru, ki je v tem krogu doživel prvi poraz v prvenstvu.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Globačnik (Topolšica), Skok(Rečica ob Savinji).

Astec Triglav:  Klemenčič, Lužovec, S. Hafner, Jovanov, Bilandžić 5, Močnik 5, Rop 18, Bežek(L), Štembergar Zupan 19, T. Hafner 9, Perhaj 3. Trener: Matej Maček.

UKO Kropa: Koselj(L), Goričnik 2, Šolar, Hrovat 6, Kržišnik 1, Bernik 2, Kos , Gašperšič, Polančec(L), Bogožalec 11, Mulec 3 . Trener: Rok Blaznik.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Prvega izmed že kar legendarnih gorenjskih derbijev je na krilih kroparskih navijačev z uspešnim napadom otvoril Rok Hrovat, ki se je letos znašel v vlogi najbolj izkušenega sprejemalca ekipe. Da ima izkušnje tudi sam, je Jure Močnik pokazal z dvema točkama v napadu in s tem pomagal domačim držati korak z gostujočo ekipo. Prvo večjo rezultatsko razliko in posledični timeout so povzročili močni začetni udarci Ropa in Bilandžića, nalet domačih pa je ustavil šele Goričnik z blokom pri rezultatu 10:6. Triglavani so na to odgovorili z dvema blokoma in razliko povečali na 13:8, vendar so kmalu zaradi težav na sprejemu popustili. Po nekaj uspešnih napadih na obeh straneh sta ekipi prišli do tehničnega odmora pri rezultatu 16:12 v korist Kranjčanov. Kroparjem tudi v nadaljevanju igra ni stekla; pestile so jih številne napake na sprejemu pa tudi v igri na mreži. Da pa jih ne gre nikdar odpisati, so gostje potrdili s klasično serijo točk, ki jih je približala na, z vidika trenerja Mačka, zaskrbljujočih 21:17. Njegova odločitev za timeout se je obrestovala, saj so Triglavani set zaključili s 25:18.

Podobna situacija se je kazala tudi v začetku drugega seta, ko so domači ponovno s servisom načeli Mulca in si takoj priigrali vodstvo treh točk. Ob prvem tehničnem odmoru je rezultat znašal 8:5 v korist Triglava. Prednost so Kranjčani tudi po menjavi Mulca z bivšim Triglavanom Kosom obdržali in do drugega tehničnega odmora povečali na štiri točke. Učinkovitost napada se je pri obeh ekipah izboljšala in videli smo redke točke na lasten servis. Kljub boljši formi Bogožalca in Hrovata, je bila gostujoča ekipa še vedno premalo uspešna pri reševanju varanih žog. Z odličnim odstotkom napada sta Rop ter Štembergar Zupan pripeljala svojo ekipo do zmage v drugem setu s 25:21.

V začetku tretjega seta so Kroparji pokazali nekaj novega zagona v upanju na podaljšanje te tekme, vendar je ta zagon zaradi neuspešnega sprejema in težav pri zaključevanju počasi zamrl. Kranjčani so si, kakor v drugem setu, nabrali prednost treh točk in jo držali skozi večino niza. Prednost bi morda rasla še bolj, če se ne bi povečevalo tudi število neizsiljenih napak. Kranjčani so jih do tehničnega odmora pri 16:12 nabrali že 27, gostje pa le 13.  Kljub temu so pri domačih dobili priložnost tudi mlajši igralci; v igro sta vstopila Lužovec ter Jovanov. Pomlajena ekipa je igro še stopnjevala in tekmo pripeljala h koncu z rezultatom 25:16 in 3:0.