Starejši dečki končali z zmagama

St.dečkiŽužemberk, nedelja 20.december. Zadnji kvalifikacijski turnir, v kategoriji starejših dečkov, se je odvijal v OŠ Žužemberk. Za Triglavane je bil to turnir za biti ali ne biti (v močnejši A ligi). Tako so tudi nastoploi in na zadnjem turnirju zabeležili dve zmagi z rezultatom 2:0, kar pa ni zadostovalo za uv rstitev v “A” ligo.

Prvo tekmo so Kranjčani, v vlogi favorita igrali proti zadnjim v skupini E, ekipi iz Mokronoga.  Prvi set so Triglavani, praktično brez lastnih napak, rutinirano pripeljali do konca in nasprotnikom dopustili vsega 13 točk.  Še tri točke manj je uspelo Dolenjcem osvojiti v drugem setu, kar gre na račun zelo dobrega kranjskega servisa, predvsem serija 6 točk (3 direktno iz servisa) Tevža Ribiča.  Prva ovira je bila prevrnjena. 
 
Nekoliko višja in ključna za napredovanje je bila ovira po imenu OK Črnuče ACH, ki jih Kranjčani letos še niso premagali in s katerimi so bili neposredni boj za uvrstitev v A ligo.  Tekmo so Triglavani slabo začeli, prednost Ljubljančanov pa je vse hitreje rasla, 8:3, 17:10…(delni rezultati).  Slika se je diametralno obrnila, ko je na servis prišel Jakob Urana in dosegel nekaj neposrednih točk z servisom. Kranjčane je vrnil v igro, ti so se Zmajčkom približali na 2 zaostanka (21:19), nato celo povedli in na koncu slavili osvojeni niz na razliko (24:26). V vsej evforiji in po neverjetnem preobratu so Triglavani v drugi set vstopili kot so iz prvega izstopili. Samozavestni v napadu in servisu, ter nepredvidljivi v bloku in obrambi. Skozi celoten drugi set so držali prednost ter jo tudi zvišali. Na koncu je razlika znašala 9 točk in 0:2 za Orle. 
 
Žal se po spletu okoliščin in izračunu količnika setov, fantom ni izšlo za za napredovanje. Vseeno še enkrat iskrene čestitke vsem igralcem, za prikazano zrelo, odgovorno in požrtvovalno igro. 
 
Igralci:
Jakob Urana, Jakob Svetek, Matic Fajfar, Nejc Ahčin, Aljaž Kolenko, Tevž Ribič, Anže Šteblaj, Anže Jarc, Žan Mencej, Klemen Saje, Tim Benedik. Enej Valjavec, Domen Andrejc