Tri zmage za naše mlade Triglavanke

Naše mlade Triglavanke so minuli vikend nastopale v različnih starostnih kategorijah in dosegle nekaj pomembnih zmag, pa tudi igralnih izkušenj iz porazov.

Druga ekipa mlajših deklic je gostovala na Bledu. V prvi tekmi so se prvič pomerile proti ekipi iz Žirovnice in jim skozi oba niza dobro sledile. V napeti tekmi je žal bilo več izkušenj in zbranosti pri nasprotnicah. Drugo tekmo so igrale proti domačinkam in jih gladko premagale! Čestitamo za lep turnir tudi vsem začetnicam, ki so prvič nastopile! Izjava trenerke Petre Maček Zarnik: “Zopet smo imele težke nasprotnice in se borile do konca, ampak mojim igralkam, leto mlajšim in precej manj izkušenim, lahko samo čestitam. V zadnjem času smo veliko delali na gibanju in to se je danes obrestovalo. Komaj pa čakamo, da se z Žirovnico srečamo naslednjič!”

V zadnjem krogu 2. dela 2. DOL-zahod so naše članice s 3:0 izgubile proti vodilnemu TPV Volley Novo mesto, ki je v Kranj prišel zelo okrepljen. Izjava trenerja Bogdana Boce Veličkovića: “Žal mi je za drugi niz, v katerem smo bili res blizu. Lahko bi takemu favoritu še bolj pokazali zobe, a spet nam je manjkalo malo samozavesti. Končan je 2. del in do konca nas čaka še 7 tekem. Dekleta so zelo napredovala posamezno, ampak kot ekipa še vedno ne prikazujemo tiste igre, za katero vem, da smo je sposobni. Moramo nadaljevati z delom na samozavesti in ekipnemu duhu, posebej v končnicah nizov, ko nas obvlada strah. Res je, da nam v zadnjih dveh mesecih velike težave povzročajo poškodbe in bolezni, zaradi katerih se ekipa spreminja iz tekme v tekmo. In s tem še ni konec. Recimo, na tej tekmi smo igrali brez štirih igralk, ki so bile na začetku nosilke naše igre. Vendar ne bomo iskali izgovorov, trdo delamo naprej in v 3. delu lige nameravamo doseči pomembne cilje, da bo igra takšna, kot si želimo.”

Kadetinje so odigrale turnir v Črnučah. Kadetinje 2 so žal v obeh tekmah morale priznati premoč nasprotnicam. Za njimi so nastopile kadetinje 1, ki so v prvi tekmi izgubile proti Izoli z 2:0, v drugi pa prepričljivo premagale Lubnik z 2:0. “Glede na to, da je velik del ekipe bolan, so nekatere dekleta morala prvič igrati na nekaterih pozicijah. Na koncu je bil rezultat soliden,” je povzel trener Bogdan Boca Veličković.

Naše mlajše deklice, ki nastopajo v 1. ligi, so nastople na turnirju v Krškem in dosegle polovičen uspeh. Po zmagi proti domačinkam z 2:0 so v drugi tekmi morale čestitati prvouvrščeni ekipi Vitala za zmago z istim rezultatom. S 3 zmagami in 1 porazom se naše igralke trenutno nahajajo na 2. mestu.