Triglav Kranj drugič zapored na finalnem turnirju Pokala Slovenije

V drugi tekmi 1/4 finala Pokala Slovenije je Triglav Kranj premagal Panvito Pomgrad s 3:2 (28, -22, -20, 23, 9) in se tako že drugič zapored uvrstil na finalni turnir Pokala Slovenije, saj je Prekmurce porazil s 3:0 že na prvi tekmi v Kranju.

Športna dvorana OŠ I, 13. december 2017, četrtfinale Pokala Slovenije, 120 gledalcev, sodnika: Marko Seifried in Sanja Miklošič (oba Maribor).

Triglav Kranj: Toman (L), Bošnjak 14, Tučen 3, Bežek 1, Kos 14, Beravs 2, Mali 15, Jenko 10, Maček 1, Kök 2, Rezar 15.

Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Banič 8, Ratkai, Grut 24, Rojnik 5, Felkar, Ratkai J. (L), Javornik 14, Bogožalec 22, Bedrač, Hrastovec (L), Kasnik 5.

V Kranju je v zadnjih dneh in urah vladalo pravo obsedno stanje, saj se do zadnjega ni vedelo, s kakšno ekipo bo Triglav sploh lahko nastopil v Murski Soboti. Poškodbe in bolezni so se vrstile ena za drugo. Zadnji je v postelji z virozo obležal še kapetan Janko Bregant, tako da je moral Sašo Rop krepko improvizirati zasedbo, ki je stopila na igrišče ob 20. uri v dvorani OŠ I v Murski Soboti.  Kljub še ne v celoti sanirani poškodbi je tako na v vlogi korektorja zaigral Gal Timotej Kos, zobe sta stisnila tudi Urban Toman in Miha Bežek, medtem ko ekipa še vedno zelo pogreša tudi sprejemalca Žigo Lužovca, ki se bo kot kaže počasi začel vračati na igrišče šele po novoletnih praznikih. Postava na igrišču je pomenila precejšnje presenečenje tudi za domačine, saj so Kranjčani hitro povedli v 1. nizu, si nabrali prednost tudi že 5 točk. Bolj se je bližala končnica prvega niza, bolj se je prednost topila. Domačini so na koncu prišli celo do zaključne žoge, a se je Triglav ubranil in osvojil prvi niz od željenih dveh. Na drugega je bilo potrebno počakati nekoliko dalj časa, čeprav je bila priložnost že v drugem nizu, a so Prekmurci še posebej končnico odigrali odlično. Še posebej velik zalogaj je za kranjsko obrambo in sprejem servisa predstavljal najstarejši v vrsti Panvite, Andrej Grut. Izvrstno je napadal in serviral in vedno, ko so se Kranjčani približali, poskrbel za varnejšo prednost domačinov.

V tretjem nizu je Panvita Pomgrad naredila predvsem manj napak in po zaslugi zbrane igre tudi povedla z 2:1. Razigral se je tudi korektor v domači vrsti, Aljoša Bogožalec, ki so ga Kranjčani v prvem nizu uspeli ustaviti, pridno pa je asistiral tudi bloker Javornik, ki je na koncu zbral celo 7 blokov in 7 točk iz napada.

V četrtem nizu so Kranjčani na začetku uspeli pobegniti, a so jih domači hitro ujeli. Po izenačenem boju so v končnici mladi Kranjčani ohranili več zbranosti od izkušenejših domačinov, v celotnem četrtem nizu naredili le 3 napake in si zasluženo izborili nastop na finalnem turnirju.

Podaljšani peti niz je bil le še formalnost. Triglav je potrdil uvrstitev v polfinale z zmago s 3:2, za katero so zaslužni vsi, ki so stopili na parket. Čestitajmo si vsi skupaj, uživajmo v trenutkih zmage in si zaželimo veliko uspeha tudi na finalnem turnirju. Nasprotnika za polfinalno tekmo, ki bo 22. decembra ob 20. uri v Športni dvorani Hoče, bo dala petkova druga tekma med Calcitom Volleyem in Salonitom Anhovo.