Triglav povedel z 1:0 v seriji za 3. mesto

Odbojkarji Triglava iz Kranja so na prvi tekmi malega finala državnega prvenstva z rezultatom 3:1 (14, 23, -21, 21) premagali Hoče. Obe ekipi sta igrali v okrnjenih postavah, po precej izenačenem boju pa so se zmage na koncu veselili domačini.

Športna dvorana Planina Kranj, gledalcev 200, sodnika Melavc (Šempeter) in Milojevič (Ljubljana).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 9, Tučen 8, Bregant 5, Planinc 4, Beravs 3, Bežek, Pernuš, Mali 5, Jenko, Kök M. 24, Rezar 10. Trener: Sašo Rop.

OK Hoče: Orthaber (L), Cafuta, Šijanec 12, M. Planinšič 13, Ledinek, Špindler 11, Franc 13, Repa (L), Vovk 5, Berglez, U. Planinšič 5, Zidar. Trener: Aleš Andlovič.

Prvo tekmo za bronasto medaljo so bolje začeli domači igralci. Po točki Beravsa na servisu in dveh blokih so povedli s 3:0. Tudi po odmoru Andloviča tako Šijanec kot korektor Špindler nista uspela zaključiti in zaostali so že na 6:1. Prednost so Triglavani po dobrih servisih Breganta in Rezarja povečali na 11:4 in Andlovič je posegel že po drugem odmoru. Ko se je poleg Planinca v napadu razigral še Matej Kök, je bil prvi set zapečaten. Igralci Hoč so v tem nizu naredili kar 12 neizsiljenih napak, Triglavani pa le 4 in ob tem še 5 blokov, kar je pripeljalo do izida 25:14.

Drugi set se je začel enako kot prvi, vendar v korist Hoč. Po dobri obrambi libera Orthabra so igrali Hoč oživeli in uspeli s serijo 5:0. Začeli so dobro servirati in odločneje napadati, kar je povsem zmedlo Triglavane in jih prisililo v napake. Serijo je z uspešnim napadom ustavil šele Planinc, po dveh blokih Planinšiču pa so se domači približali že na 8:6. Igralci Hoč so se v tem setu občutno popravili na sprejemu in v napadu, do rezultata 15:10 v njihovo korist so zaključili 55% žog, napravili 3 bloke in le 2 napaki. V nadaljevanju domači igralci skoraj več niso uspeli zaključiti, razpoložena Šijanec in Špindler pa sta bila veliko uspešnejša kot v prvem setu. Gostje so pobegnili na 19:11, ko je na servisu pritisnil Rok Rezar. Dva dobra servisa nista bila dovolj, saj je Miha Planinšič zaključeval tudi najtežje žoge. V igro je nato stopil sprejemalec Miha Mali in Triglavu prinesel kar tri zaporedne točke na servisu in s tem preobrat. Tudi po odmoru Andloviča se je serija Triglava nadaljevala do izida 21:20 v korist Hoč. Kranjčani so v končnici z blokom in obrambo ustavili Šijanca, kar je bilo odločilno, da so se v drugem setu izvlekli z rezultatom 25:23.

Tretji set so gostje zopet začeli z vodstvom 3:0, tokrat pa je Matej Kök serijo zatrl v kali s tremi zaporednimi asi. Ekipi sta nato izmenjaje dosegali točke vse do izida 10:10, ko je gostom zaškripalo na sprejemu in so Triglavani lahko ujeli nekaj napadov razpoloženega Planinšiča in povedli na 13:11. Gostujoči so se kmalu zbrali in zopet prek razpoloženih krilnih napadalcev izenačili. Do tedaj 55% uspešni Matej Kök je s prestopom ekipi Hoč podaril vodstvo 17:15, na kar je Rop odreagiral z odmorom. Ko je Šijancu po obrambi Vovka uspelo zaključiti za vodstvo 20:17, so domači posegli še po drugem odmoru, vendar momenta Hočanov niso mogli ustaviti. Po napaki Malija v napadu so gostje slavili s 25:21.

V četrtem setu sta obe ekipi začeli zelo uspešno v napadu in izmenično prihajali do točk prek Mateja Köka in Mihe Planinšiča. Ko je Špindler napravil napako, nato pa prejel še blok, so se domači uspeli odlepiti na 9:6. Do tedaj je Triglavu uspelo držati razliko predvsem po zaslugi razpoloženega Köka, ki je dosegel že 21 točk, nato pa se je razigral tudi Žiga Lužovec in uspešno nadomestil kapetana Breganta. Igralci Hoč so bili vseeno v tem setu kar 75% uspešni v napadu, k čemur je močno prispeval Timotej Franc, in povedli so na 16:15. Po napetem boju se je set zlomil v treh zaporednih točkah, ko je Lužovec zblokiral Špindlerja, Beravs dosegel as, Šijanec pa je napravil v napaku v napadu za izid 21:18 v korist domačih. Prednost je bila dovolj, da so Kranjčani osvojili set s 25:21 in prvo zmago v boju za tretje mesto.