Za zgodovinski uspeh kluba še šestič letos proti Hočam

Po dveh prepričljivih zmagah so Kamničani zasluženo napredovali v finale, kranjski orli pa so lahko kljub končnemu porazu zadovoljni s prvo zmago v polfinalih državnega prvenstva. Pokazali so se kot resen kandidat za najvišja mesta, sedaj pa jih čaka le še ena ovira pred največjim uspehom v zgodovini kluba-medaljo v državnem prvenstvu. Ta ovira je, kot že tolikokrat letos, OK Hoče. V letošnji sezoni so med seboj igrali že 5 tekem, sedaj pa jih čakata še najmanj dve. Na vseh petih tekmah do sedaj so slavili Triglavani in Hočam je uspelo skupno osvojiti le dva seta. V državnem prvenstvu so Kranjčani trikrat zmagali s 3:0, v četrtfinalu pokalnega tekmovanja pa dvakrat s 3:1. V prav vseh dosedanjih tekmah so bili Triglavani boljši tako v učinkovitosti napada in sprejema, dosegli pa so izrazito več točk na servisu in v bloku. V slednjih elementih so si Kranjčani na prvi medsebojni tekmi v državnem prvenstvu nabrali 9, na drugi 13, na tretji tekmi pa kar 18 direktnih točk več kot Hoče. O večkratnem igranju z istim tekmecem, o potencialni medalji in o planih za poletje smo govorili z našim liberom, Urbanom Tomanom:

S Hočami ste letos igrali že petkrat in oddali le dva seta. Se ti zdi igrati toliko tekem z istim tekmecem prednost pred sobotnim obračunom, saj se že dobro poznate, ali pa je morda to težje in bi raje igrali s kom drugim?
Mislm, da to ni nobena prednost, ker je vsaka tekma poglavje zase. Ne glede na to, kako smo s Hočami igrali do sedaj in ne glede na špekulacije, ali bosta igrala Srba ali ne, se bomo morali maksimalno pripraviti na tekmo.
Sam igraš odbojko že nekaj let in bil si tudi član mlajših reprezentančnih selekcij. Bi bila osvojena medalja v članskem državnem prvenstvu tvoj največji dosežek do sedaj, ali bi izpostavil kaj drugega?
Ja, to bi bil največji dosežek in tudi prva medalja iz državnih prvenstev (v nobeni selekcji še nisem dobil medalje), moram pa omeniti tudi uvrstitev na evropsko prvenstvio z U20 reprezentanco, ki je bilo tudi nekaj posebnega.
Bi pri Hočah lahko izpostavil kakšnega igralca ali element njihove igre, ki predstavlja največjo grožnjo? Kaj je v naši igri ključno za zmago proti takšni ekipi?
Ekipo Hoč odlikuje predvsem borbena igra in ekipni duh, sploh pa so nevarni na domačih tleh, kjer so ob veliki podpori domačih navijačev zmagali kar nekaj težkih tekem. Ključno je da bomo delal čim manj napak in, da bomo uspešni na servisu ter v bloku.
Letos vas na domačih tekmah in tudi na mnogih gostovanjih spremlja kar nekaj zvestih navijačev in navijačic. Kaj jim lahko obljubite, v primeru da premagate Hoče in stopite na stopničke? 
Res je, navijači so bili neverjetni, z nami so potovali vse od Hoč pa do Kanala ob Soči. Lepo je videti tako zagrete mlade odbojkarje in odbojkarice. Če osvojimo medaljo, bomo šli skupaj na sladoled in seveda na partijo odbojke.