V Novi Gorici Gen-i Volley pokazal zobe

V Mestni dvorani v Novi Gorici so odbojkarji Triglava doživeli poraz proti Gen-i Volleyu ki je bil boljši s 3:0 (22, 19, 23). Kranjčani so tako ob novoletni prekinitvi prvenstva zdrsnili na 6. mesto na tabeli.

Športna dvorana Nova Gorica; gledalcev: 400; sodnika: Iso Adrović, Gregor Novak

GEN-I Volley: Filiputti (2), Nanut, Rijavec(L), Godnič (4), Križanič, Paliska (16), Marc(L), Kavčič (7), Marušič, Perović (12), Komel (16). Trener: Dačović Rade

Triglav Kranj: Toman (L), Bošnjak (1), Tučen (4), Bregant (18), Kos (4), Bervas, Bežek, Mali (8), Jenko (1), Maček (2), Kok, Rezar (6). Trener: Rop Sašo

Boljše so začeli domači igralci in z nekaj spremembami v ekipi pokazali agresivnejšo in bolj raznoliko igro v napadu, tako da so do prvega tehničnega odmora vodili za štiri točke. Z dobro igro so nadaljevali in odšli na drugi tehnični odmor z naskokom šestih točk. V napadu sta blestela Alan Komel in Andraž Paliska, ki sta z lahkoto prihajala do točk. Pri rezultatu 22:16 so Kranjčani dosegli nekaj točk zapored, vendar to ni bilo dovolj, da bi ulovili razigrane domačine. Prvi set se je zaključil z rezultatom 25:22.

Drugi set se je začel podobno kot prvi in domači so si takoj priigrali nekaj točk prednosti. V napadu se je Komelu in Paliski pridružil še Perović in tako so domačini prišli do vodstva z 2:0.

Kranjčani so silovito začeli tretji niz. Na prvi tehnični odmor so odšli s šestimi točkami prednosti. Do drugega tehničnega odmora so gostje imeli le še dve točki prednosti. Domači so s požrtvovalno igro v obrambi zmanjševali zaostanek in goste ulovili na 22. točki. Kranjčani so povedli s 23:22, vendar je gostiteljem uspelo pridobiti servis in s tremi točkami zapored zmagati tekmo z rezultatom 3:0. To so prve tri prvenstvene točke za ekipo GEN-I Volley.

Prvenstvo se v letu 2017 zaključuje. Naslednjo tekmo bodo Goričani igrali 20.1.2018 v Ljubljani, prvo domačo po novem letu pa 27.1.2017 v Mestni dvorani v Novi Gorici, proti ekipi Črnuč.