V soboto proti Sobočanom

salonit_anhovo_20121007_1484831848Kranj, 11. oktobra. Ekipa Astec Triglava bo tudi v 2. krogu lige Radenska Classic igrala v domači dvorani, tokrat proti Panviti Pomgrad iz Murske Sobote. Kranjčani so po porazu v 1. krogu proti Salonitu z 1:3 v torek zmagali v Ljubljani v pokalni tekmi proti ekipi ACH Črnuče (da spomnimo: Črnučani so pred tem izločili Šoštanj Topolšico, ki hoče letos igrati vidno vlogo tudi v 1.DOL in so v pripravljalnem obdobju pokazali solidno formo). Samozavest in zmagovalni občutek se je tako vrnil v kranjsko ekipo, ki že težko pričakuje sobotni spopad.

Panvita Pomgrad je v primerjavi s prejšnjo sezono precej spremenjena, saj ni več Žitnika, Horvata in Kurteša, Marič pa je prenehal z igranjem odbojke. Novinca sta Mario Koncilja in podajalec Ivan Čolović ter seveda nekaj igralcev iz podmladka soboške ekipe.
Sobočani so željni povračila za poraz v 1/4 finalu končnice prejšnjega prvenstva, ko so jih izločili prav Kranjčani. poleg tega pa ima Panvita Pomgrad še dodatni motiv, saj je v prvem krogu presenetljivo izgubila doma proti Mariboru, zato bo ekipa še toliko bolj iskali nadomestilo za izgubljene točke v domači dvorani. Tekmo bosta sodila Ljubo Globačnik in Tomaž Melavc.