Z zmago v novo leto

krka_v_kranju_20121209_1424719476Nova Gorica, 15. decembra. Odbojkarji Astec Triglava so se oddolžili GO Volleyu za poraz v domači dvorani in v tekmi 11. kroga 1.DOL Radenska Classic premagali Novogoričane s 3:1 (20,-16, 20, 23). Kranjčani so bili v vseh nizih, ki so jih dobili, boljši nasprotnik, morda bi jim lahko zamerili edino, da so na koncu zadnjega niza nekoliko popustili, ampak tu se je tudi že malce poznala utrujenost. Za spremembo je tokrat GO Volley nastopil v kompletni postavi, čeprav se je sredi tekme lažje poškodoval domači trener in igralec Jasmin Ćuturić, ki nato do konca ni več stopil na parket. Kranjčani se s postavo domače ekipe niso obremenjevali in so z zmago še krepko v igri za četrto mesto. Prvenstvo bo sedaj prekinjeno do 12. januarja in to bo priložnost za obnovo moči in piljenje forme, nato pa Kranjčane čaka odločilna tekma proti Šoštanju Topolšici, ki bo verjetno že dala odgovor na to, kdo bo nastopil v nadaljevanju v modri skupini.

STATISTIČNI PODATKI

(poročilo povzeto po STA)
Dvorana Balon, gledalcev 90, sodnika: Milojević (Ljubljana), Markelj (Bled).
Go Volley: Vrtovec 6, Oberdank, McGovern 7, Vidmar, Čuturić 6, Filiputti 3, Konjedic, Sirk, Savičić 15, Bregar 8, Tomić, Gašparin, Dos Santos 16.
Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec 1, S. Hafner 2, Jovanov, Bilandžić 12, Močnik, Rop 18, Bežek, Štembergar Zupan 13, T. Hafner 8, Perhaj 3, Rezar 6.

V Novi Gorici sta se srečali ekipi, ki se neposredno borita za četrto mesto in uvrstitev v modro skupino. Za domače je bila tekma praktično za biti ali ne biti, saj so pred njo za Kranjčani zaostajali za točko, poleg tega pa imajo v zadnjih treh tekmah še težji razpored od Triglava. Novogoričani, pri katerih se je po poškodbi vrnil Israel Dos Santos, so izgubili četrto zaporedno tekmo. Prvo medsebojno tekmo so sicer gladko dobili Primorci.

Uvodni niz so bolje začeli gosti, ki so najprej povedli 5:2 in 7:3, ko se je domačim uspelo približati na dve točki zaostanka (6:8), pa je Astec znova pobegnil na +4 (10:6). Go Volley je izenačil na deset, potem pa so Kranjčani še enkrat pobegnili. Prednosti niso več zapravili, prvi niz so dobili s 25:20.

Povsem drug obraz so Primorci pokazali v nadaljevanju. Po izenačenem začetku so odbojkarji Go Volleyja povedli s 7:5, nato 12:6 in še 17:8. Gosti so nanizali nekaj točk, a domači so izenačili na 1:1.

Dobro so novogoriški igralci začeli tudi tretji niz in povedli. Triglav je prišel do prvega vodstva pri 8:7, po tem rezultatu pa so nanizali kar nekaj točk in pobegnili nasprotnikom. Ti so zmanjšali zaostanek na -3 (15:18), toda gosti so dobili niz in povedli. Dobro so igrali tudi v zadnjem nizu, vodili za štiri ali pet točk, borbeni Primorci pa so se še enkrat več približali (14:16). Domači so ob koncu skušali izsiliti še en niz, a zmage s 25:23 so se na koncu veselili gosti.