Astec Triglav II v gosteh boljši od Logatca.

grb_za_clanke_novaLogatec, 7. november. V tretjem krogu 3 DOL moški – zahod, so mladi Triglavani zabeležili pomembno zmago v gosteh pri ekipi Logatca. Kranjčani so bili boljši s 3:1 (-15, 18, 32, 23)

 

Športna dvorana Logatec; gledalcev 100; Sodnika: Škrjanc, Maršič;

Logatec: Ogrinc, Česnik, Moljk, Makuc, Igličar, Testen, Mulec, Susman, Gostiša, Uršič, Štravs (C), Mihelčič -L, Pirc; Trener: Pozdniak.

Astec Triglav II: Kos, Vodišek, Kalan 16, Klemenčič (C) 20, Mencigar 1, Ambrožič, Đurić 3, Markun, Krivec -L, Žibert, Hafner 13, Škarabot -L, Rezar 15; Trener: Maček

V skoraj dveurni tekmi, dveh dokaj izenačenih ekip so se na koncu iskreno in tudi zasluženo veselili gostje iz Kranja. V 1. nizu sta bili ekipi zelo izenačeni. Nobena si do rezultata 15:14 ni priigrala občutnejše prednosti. Nato so domači igralci pritisnili z začetnim udarcem in Triglavanom prepustili le še eno točko. Kranjčani so se v 2. nizu očitno znebili začetnega krča in po rezultatu 9:8, prestavili v prestavo višje in si pridobili občutno prednost 4 točk, ki so jo do konca niza še povečali.

V tretjem nizu so bili vseskozi Kranjčani v prednosti nekaj točk, prvi pa so si priigrali tudi zaključno žogo. Logatčani se niso vdali in sledil je srdit boj prav za vsako točko vse do rezultata 33:32, ko je Kranjčanom z blokom Klemenčiča uspelo zmagati niz.

Da bo tekma še zanimiva, seje pokazalo v nadaljevanju 4. niza, ko so domači igralci vseskozi ohranjali 1. oz. 2. točki prednosti. Po izenačenju na 20:20 je Kranjčanom po dojni menjavi uspelo narediti ˝break˝ točko, ki je zagotavljala, kot se je na koncu izkazalo, odločilno prednost za zmago v nizu in na tekmi.