Dvakrat proti Marchiolu

Thumbnail PreviewKranj, 11. novembra. Astec Triglav se bo v četrtek (12.nov.) in soboto (14.nov.) pomeril z dvema ekipama iz Prvačine. Najprej bo v povratni tekmi osmine finala Pokala Slovenije igral z Ekipo Marchiol 2, nato pa še v soboto s svojim najtesnejšim zasledovalcem v ligi Radenska Classic – Ekipo Marchiol Vodi. Obe tekmi bosta ob 20. uri, v četrtek v Prvačini, v soboto pa v Balonu v Novi Gorici.

Povratna tekma proti tretjeligašem iz Prvačine je še ena od stopnic do enega od etapnih ciljev v tej sezoni in to je čim boljša uvrstitev v Pokalu Slovenije. Kranjčani že po malem razmišljajo o svojem nasprotniku v četrtfinalu, saj uvrstitev naprej ne bi smela biti vprašanje, če bodo tudi tokrat angažirano odigrali tekmo. 

Sobotni nasprotnik pa je nekaj povsem drugega. Gre za kadrovsko najmočnejšo ekipo v rednem delu lige, ki je že lani osvojila 3. mesto v DP, letos pa so se še dodatno okrepili in imajo po vsej verjetnosti še kvalitetnejšo ekipo kot v pretekli sezoni. Še posebej, če upoštevamo dejstvo, da jih je okrepil še reprezentant Tomislav Šmuc. Časa za uigravanje s Šmucem  niso imeli veliko na razpolago, a tu tudi kvaliteta odigra svoje.

Ekipa Marchiol Vodi je doma izgubila točko proti Galex Miru in nepričakovano izgubila tudi na gostovanju v Kamniku, drugače pa res nizala zmage s 3:0 kot si je to pred začetkom prvenstva želel njihov trener Vuković (vsi se še dobro spomnimo napovedi 54:0, ki je šla kar hitro po zlu). Nekaj podobnega pričakujejo tudi v srečanju proti Kranjčanom.

Odbojkarji Astec Triglava se z nameni Primorcev prav gotovo ne strinjajo, čeprav tej tekmi ne pripisujejo kakšnega posebnega pomena, saj je prvenstvo še zelo dolgo. Bo pa tekma vsekakor služila tudi kot dober pokazatelj pripravljenosti pred zelo pomembnimi nastopi v naslednjih treh tednih – to je v nadaljevanju Pokala Slovenije in v pokalu GM Capital Challenge Cup.
S tekme bo tudi tokrat na voljo rezultat v živo na naši spletni strani.