A liga: Kadeti 2x zmagali

kadeti11-12-2A

Logatec, 11.marec. V Logatcu je potekal  4.krog »A«lige za kadete, na katerem je morala ekipa Astec Triglava zmagati obe tekmi z najvišjim rezultatom, če je želela ostati v igri za zaključni turnir kadetov. Z zelo dobro igro je igralcem uspel pravi podvig, sa so zmagali obe tekmi 2:0, poleg tega pa še zadali ekipi Salonita prvi in edini poraz v tekmovanju.

V prvi tekmi proti Logatcu so kranjski odbojkarji začeli zaspano in neodločno, kar se je poznalo tudi pri rezultatu, saj sta bili ekipi vse skozi  rezultatsko poravnani in se izmenjavali v vodstvu, Pri rezultatu 20:20 pa so Kranjčani naredili dve neizsiljeni napaki in domača ekipa je povedla z 24:22. Prvo zaključno žogo so Kranjčani izničili z dobrim napadom, drugo pa Gal Kos z neubranljivim servisom. Za tretjo in četrto zaporedno točko je poskrbel blok in zmaga v prvem nizu je šla neprepričljivi ekipi Astec Triglava.

Po stresnem in razburljivem prvem nizu, so Kranjčani zaigrali kot prerojeni in pustili domačine v drugem na 15 točki in vknjižili četrto zmago.

V drugi tekmi je nasproti ekipi Astec Triglava stala do danes nepremagljiva ekipa Salonita.

V prvem nizu so Primorci povedli s 4:2, potem pa je v ospredju stopila ekipa Triglava, ki je z ogromno željo in odlično igro presenetljivo premagala ekipo  Salonita z 2:0 in obdržala možnosti za uvrstitev na zaključni turnir.

Za razburljivost tekme pa je poskrbel mladi igralec Salonita, ki je v drugem nizu pri rezultatu 20:14 za Kranjčane dobil rdeči karton zaradi  nešportnega obnašanje.

Zadnji odločilni turnir bo potekal 25.3. v Stranjah, kjer bo znan drugi udeleženec zaključnega turnirja.

Astec Triglav: Berce, Kök Mario, Kos, Kök Matej, Kök Aleš, Treven, Vozlič , Majcen, Vene, Mali, Čebašek. Trener: Centa

Salonit : Astec Triglav 2:0 (17:25, 15:25)

Logatec BenQuick : Astec Triglav (24:26, 15:25)