Zavarovalnica Sava DP v odbojki na mivki Kranj 2021

Tradicionalno državno prvenstvo v Kranju se je odvijalo 22.7. (kvalifikacije) ter 23. in 24.7. (glavni del turnirja) na parkirišču Stara Sava. Nastopalo je 12 najboljših moških in ženskih ekip, naslov pa so udeleženci poizkušali odvzeti dvojcema Zemljak/Pokeršnik in Potokar/Kotnik. Tekmovali so nekateri najboljši odbojkarji in odbojkarice na mivki, kot so Nejc Zemljak & Klemen Šen, Črt Bošnjak & Danijel Pokeršnik, Alan Košenina & Rok Bračko, Tjaša Kotnik & Tajda Lovšin, Klara Kregar & Tjaša Jančar in Špela Morgan & Nina Lovšin.

Poročilo, ki povzema dogajanje obeh dni, je na voljo na tej povezavi. Video posnetke, slike, in mnoge druge vsebine iz igrišč ter zakulisja prvenstva pa najdete na naših socialnih profilih Instagram (oktriglavkranj ) ter Facebook (DPMivka).

Prenos & rezultati

Vse tekme glavnega dela turnirja (petek in sobota) ste lahko spremljali prek spletnega prenosa na naslednjih platformah:

  • video2go.live YouTube kanal: LINK
  • video2go.live Vimeo kanal: LINK
  • video2go.live spletna stran: LINK
  • uradna Facebook stran dogodka: LINK

Finalni tekmi sta bili poleg zgoraj omenjenih kanalov prenašani tudi na Tržič TV (viden pri vseh operaterjih v osnovnih shemah).

Povezavi do rezultatov, razporeda tekem, seznama ekip in sistema tekmovanja sta na voljo spodaj:

  • rezultati, razpored, ekipe in sistem za ženske: LINK
  • rezultati, razpored, ekipe in sistem za moške: LINK

Spored

Državno prvenstvo se je začelo 22. julija s kvalifikacijami, osrednji turnir, na katerega se je uvrstilo 12 najboljših ekip, pa je bil odigran 23. in 24. julija.

Lokacija

Tradicionalni turnir, ki že vsa leta pričara pravo vzdušje plaže v središču mesta, letos ostaja na isti lokaciji. Parkirišče Stara Sava (Gregorčičeva ulica 8) je naravni avditorij v srcu Kranja s krasnim pogledom na Karavanke.

Del kvalifikacij in nekatere tekme skupinskega dela so bile igrane tudi na igriščih ŠD Fitko v Preddvoru (Hrib 4a, Preddvor).

Centralno igrišče:

Za igralce

Osnovne informacije o turnirju so na voljo tukaj.

Prijava je mogoča prek portala za odbojko na mivki.

Prijavljene ekipe so navedene tukaj.

Informacije glede dogodka in varovanja zdravja

Zavarovalnica Sava DP v odbojki na mivki Kranj 2021 je bilo izvedeno v skladu z aktualnimi navodili Ministrstva za notranje zadeve in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Glede na takratna priporočila je turnir bil izveden s tribunami v polni kapaciteti in pogojem PCT za gledalce na tribunah. Hkrati smo naprosili gledalce in udeležence turnirja, da se držijo priporočil omenjenih ustanov. Aktualna navodila za prireditve in gostinske obrate se nahajajo tukaj. Za več informacij se lahko obrnete na spletno stran NIJZ ali portal gov.si.

Za ljubitelje odbojke, ki se dogodka niss udeležili v živo, smo storili vse, da smo jim DP približamo da druge načine.
Povezava do spletnega prenosa je bila objavljena višje na tej strani, veliko slik in posnetkov iz zakulisja pa ste lahko našli na naših družabnih omrežjih:

Instagram: oktriglavkranj 
Facebook: DPMivka

Sponzorji

Generalni pokrovitelj dogodka je bil že drugo leto zapored Zavarovalnica Sava. Pri izvedbi nas že vrsto let podpirata Zavod za turizem in kulturo Kranj ter Mestna Občina Kranj. Državno prvenstvo pa ne bi bilo mogoče brez pomoči množice ostalih podpornikov športa, ki so vidni spodaj.